Doelen stellen haalt niets uit

Plannen maken, er kruipt veel tijd in en wie voert die plannen uit? Wat heeft het voor zin als je van alles op papier zet en over geweldige resultaten fantaseert maar … er niks mee doet? En nog straffer, je gaat er misschien wel iets mee doen maar je gaat niks van die resultaten ‘zien’, ‘voelen’, ‘ervaren’ en al helemaal niet op je rekening.

De 2 weken vakantie zijn voorbij gevlogen. Inderdaad: vakantie, toch had ik een todo-lijst van hier tot in Tokio. Wat stond er zoal op de planning?

- mijn eigen cashflowplanning maken

- uitrusten. Dwz wat lanterfanten in de zetel, series kijken met een Rombouts-koffietje of een Slaapzacht-thee in het aangename gezelschap van mijn ventje en onze kater Rigel.

- 2 businessboeken lezen

- op zoek gaan naar nog wat extra aankleding voor onze slaapkamer (sinds de renovatie en herinrichting van ons huis staat er alleen nog maar een bed en 2 nachtkastjes. Er is dus nog wat werk aan de winkel … )

- de deur van mijn bureau verven (eigenlijk ‘sappen’, maar da’s geen goed Nederlands denk ik 😊).

- het traditionele kerstdineetje met mijn vader en zijn vrouw

- verder trainen voor de trail op de Schorre in Boom (dat was afgelopen zondag en het was TOP! Ik eindigde als 15de van de 75)

- de kelder opruimen (en dweilen want er is een lek ☹)

- nog een online training afwerken die ik in januari 2021 al gekocht had (ah ja… want het heeft geld gekost)

- …

Ik ga je niet verder lastigvallen met het opsommen van nog meer to do’s die ik ook op de lijst had gezet en die ik al dan niet heb uitgevoerd. Maar ik ben er wel zeker van dat het ook jou overkomt, niet alleen business wise maar zeker ook met persoonlijke stuff zoals huishoudelijke taken en zelfs de me-time momenten.

Waarom krijgen wij zo moeilijk onze to-do lijst afgewerkt?

Weet jij dat?

- omdat er teveel tijd ter beschikking is

- omdat de todo-lijst niet concreet genoeg is én niet ingepland staat

- omdat de persoon die je nodig hebt om de taak af te handelen niet beschikbaar is

- omdat je op dat moment niet het budget ter beschikking hebt om ‘te handelen’

- omdat je niet in de ‘mood’ bent

- omdat anderen jou met smekende ogen iets vragen en je hen dan met liefde voorrang geeft. (Door die ‘ja’ aan de ander,zeg je dus neen tegen jezelf)

- …

Dat is het punt. Je mag zoveel doelen stellen als je wil. Als jij geen partner in crime hebt dan wordt het noppes, nilles, nada, niks met die doelen.

Waarom jouw business doelen die je stelt nada worden? Ik weet waarom. Ik zie het zo vaak gebeuren…

Ondernemers stellen een businessplan op. Dat is easy peasy. Maar dan komt de kat op de koord. Klopt dat businessplan met je persoonlijk plan? Klopt het businessplan met wat jij in je persoonlijk leven wil bereiken? Klopt jouw zakelijk plan met hoe jij je nu emotioneel voelt? Wil jij privé de offers brengen die nodig zijn om jouw zakelijk doel te realiseren? Heb jij de nodige veerkracht en power om deze 2022 doelen echt te bereiken? Of ben jij van de kaart doordat jij de doelen van 2021 niet hebt bereikt?

Iedere ondernemer wil:

1️⃣ Omzet creëren.

2️⃣ Geld verdienen.

3️⃣ Winst maken.

Waar of niet?

Ik hoor je al denken “maar Ilse, hoe doe je dat dan?”.

2022: werken met een winstgevend actieplan.

Een winstgevend actieplan, dat is wat jij nodig hebt. Een plan dat niet alleen je zakelijk doel ondersteunt maar ook je persoonlijk verhaal. Met de nadruk op actie. Actie die klopt voor jou als mens én als ondernemer én heel belangrijk: leg de nadruk op opvolging. Kies daarvoor een partner in crime. Als jou todo-lijst haalbaar is en klopt met het voorgaande, dan ga jij WEL je doelen halen!

Ik help je om jouw winstgevend actieplan om te zetten naar realiteit. Ik draai samen met jou aan de winstknoppen, we gaan daarbij grondig te werk. Jouw cijfers zijn belangrijk! Ook voor jou als persoon. Dat kost eventjes tijd en moeite, maar dan weten we ook wat jij ECHT nodig hebt om dat doel te behalen. Gedaan met die halve voornemens en grote teleurstellingen.

Zin in actie? Check in voor jouw call en we bekijken samen of we elkaar kunnen versterken. Let op: Doe het nu!

Vorige
Vorige

3 acties om jouw gewenste resultaten het makkelijkst te behalen

Volgende
Volgende

Weerstand, angst, falen, financiële tegenslag. En toch blijven gaaaaaan! Hoe doe je dat?